
Jäsenyys
Jäseneksi liittyminen
OPT:n jäsenmaksu on 40€ / vuosi
Maksuohjeet
Pankkiyhteys: OP -ryhmä (OKOYFIHH)
FI34 5741 3620 2432 84
Viestikenttään: Nimi Jäsenmaksu 2023
Voimanosto ja penkkipunnerrus
Voimanosto on kolmesta eri nostomuodosta koostuva kilpailulaji, jossa lasketaan jokaisen nostomuodon maksimisuoritukset yhteen. Parhaimman yhteistuloksen saavuttanut kilpailija voittaa. Voimanoston kolme nostomuotoa ovat jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastaveto. Voimanoston lisäksi penkkipunnerruksessa kilpaillaan myös erikseen omana lajinaan.
Joka nostomuodossa on kolme nostoyritystä ja kilpailijan tulee saada ainakin yksi hyväksytty nosto jokaisesta nostomuodosta. Nostot suoritetaan edellä esitetyssä järjestyksessä siten, että jalkakyykky on ensimmäinen ja maastaveto viimeinen nostomuoto. Jos kaksi kilpailijaa saavuttavat saman yhteistuloksen, ratkeaa sijoitus kevyemmän kilpailijan hyväksi. Kilpailijat jaetaan painoluokkien mukaisiin sarjoihin, jonka lisäksi nuorille ja veteraaneille on olemassa omat sarjansa.
Voidakseen osallistua Suomen Voimanostoliiton alaisiin kilpailuihin henkilön on kuuluttava johonkin liiton jäsenseuraan, kuten OPT:hen, jonka lisäksi hänellä on oltava voimassaoleva SVNL:n lisenssi.
SVNL:n alaisiin kilpailuihin osallistuvan urheilijan on toimitettava antidopingsopimus liitolle viimeistään kolme (3) kuukautta ennen ensimmäisen kilpailun alkua, johon urheilija aikoo osallistua. Sen jälkeen antidopingsopimus on voimassa toistaiseksi. Muun Suomen Olympiakomitean alaisen liiton antidopingsopimuksen piirissä välittömästi ennen Suomen Voimanostoliiton antidopingsopimusta oloaika luetaan hyväksi em. kolmen (3) kuukauden aikaa tarkasteltaessa.
Leuanveto
Oulun Power Teamiin on perustettu leuanvedon alajaosto 2022
Leuanveto on varmasti monelle tuttu liike entisiltä koulujen liikuntatunneilta tai armeijan liikuntatesteistä. Nykyään leuanvetoa nähdään enenevässä määrin tehtävänä oheisharjoitteena eri urheilulajeissa. Leuanveto on yläselän ominaisuusharjoittelun kuningasliike, mutta leuanveto on myös kovassa nosteessa olevaa kilpaurheilua.
Suomessa kilpaillaan leuanvedossa SM- ja MM-tasolla kahdessa eri muodossa: lisäpainoleuanvedossa sekä toistoleuanvedossa. Leuanveto on erittäinkin perinteinen voimailumuoto, joka sopii ikään tai sukupuoleen katsomatta kaikille. Juniorikilpailijoista nuorimmat urheilijat ovat alle 10-vuotiaita ja veteraanikilpailijoista vanhimmat kilpailijat ovat yli 80-vuotiaita. Varttuneemmallakin iällä voi siis leuanvetoa harrastaa ja osa veteraaniurheilijan statuksen saaneita urheilijoita kilpailee edelleen myös yleisissä sarjoissa, jopa MM tasolla.
Lisäpainoleuanvedossa kilpailija suorittaa yhden leuanvedon mahdollisimman suurella lisäpainolla. Kilpailijalla on käytössään kolme kilpailusuoritusta ja kilpailijan tulos on suurin hyväksytyn kilpailusuorituksen lisäpainon määrä.
Toistoleuanvedossa kilpailija suorittaa yhtäjaksoisesti mahdollisimman monta leuanvetoa omalla kehonpainollaan. Kilpailijalla on käytössään yksi kilpailusuoritus ja kilpailijan tulos on hyväksyttyjen toistoyritysten lukumäärä.
Voimassa oleva kilpailulisenssi on pakollinen kaikissa Suomen Leuanveto ry:n alaisissa kilpailuissa.
Yleiseen tai veteraanisarjaan osallistuvan urheilijan kilpailulisenssi muodostuu antidopingsopimuksesta ja lisenssimaksusta. Antidopingsopimus tulee lähettää allekirjoitettuna Suomen Leuanveto ry:lle vähintään kolme kuukautta ennen kuin urheilija osallistuu ensimmäistä kertaa kilpailuun. Vuotuinen lisenssimaksu tulee olla maksettuna viimeistään kilpailupäivänä.
Poikien tai tyttöjen sarjaan osallistuva urheilija voi lunastaa juniorilisenssin, joka on voimassa, kun lisenssihakemus on saapunut ja lisenssimaksu maksettu. Lisenssin täytyy olla voimassa viimeistään kilpailupäivänä.
Suomen Leuanveto ry sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa Suomen antidopingsäännöstöä. Kaikki Suomen Leuanveto ry:n kilpailuihin osallistuvat urheilijat ovat Suomen Antidopingtoimikunnan säännösten ja testaustoiminnan alaisia.